Nagyvilág

Robbanás Londonban

Feltételezhetően robbanás szakította le egy patinás belvárosi ház tetejét kedden késő délután Londonban. Az épületben található a kormányzó Munkáspárt elnökének egyik irodája.

Az incidens, amelynek körülményei egyelőre tisztázatlanok, a brit kormányzati negyednek otthont adó Westminster kerületben történt, a Scotland Yard londoni központjának közvetlen közelében, nem messze a belügyminisztérium és a brit parlament épületétől.


A rendőrség kedd estig nem erősítette meg, hogy robbanás történt, és a hivatalos nyilatkozatokban nem hangzott el a “terrorizmus” szó sem. Szemtanúk azonban egyértelműen detonációra utaló zajról számoltak be.


A négyemeletes, viktoriánus stílusban épült vöröstéglás házban van Hazel Blearsnek, a kormányzó Munkáspárt elnökének egyik irodája. Blears a június 27-én megalakuló, Gordon Brown jelenlegi pénzügyminiszter vezette új brit kormányban miniszterelnök-helyettesi tisztségre – és a Munkáspárt ezzel járó alsóházi vezérhelyettesi posztjára – pályázik.


A ház felső szintjét a detonáció teljesen feltépte, a tetőszerkezet nagy területen beomlott, és jelentős mennyiségű törmelék hullott az utcára. Az első beszámolók egy könnyebb sérültről szólnak.


A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, amelyet fegyveres rendőri egységek biztosítanak. A házban állítólag felújítási munkák folynak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik