Nagyvilág

Meggyilkoltak egy magyar buszsofőrt Skóciában

Két fiatal cigarettát vagy pénzt kért a Skóciában buszsofőrként dolgozó Sípos Istvántól, akit aztán késsel leszúrtak.

A gyilkosságról az áldozat édesapja számolt be hétfőn az MTI-nek, elmondva: ő és két fia a skót nagyvárosban dolgozott buszsofőrként. A bűntény akkor történt, amikor az idősebbik fiú, Sípos István – öccse, annak barátnője és egy lengyel ismerős társaságában – 26. születésnapját készült ünnepelni.

Az otthon elköltött vacsora után be akartak menni a városba, és a lakástól 30 méterre lévő buszmegállóban várakoztak, amikor az út szemközti oldaláról két fiatal ismeretlen lépett oda hozzájuk, cigarettát vagy pénzt kérve.

Az édesapa beszámolója szerint az egyébként nem ellenséges beszélgetés során elhangzott a „cannabis” szó is. Amikor közölték velük, hogy ilyen cigarettájuk nincs, az ismeretlenek minden ok nélkül többször megszúrták a fiút, aki belehalt sérüléseibe. „Védekezni sem volt ideje” – mondta Sípos István édesapja.

Fiatalabbik fiát is megsebesítették, ő azonban sebészeti beavatkozás után hétfőn elhagyhatta a kórházat. Az apa elmondta, hogy ő három éve, megölt fia egy éve dolgozott a glasgow-i városi tömegközlekedésben.

A glasgow-i rendőrség hétfőn este az MTI-nek megerősítette, hogy egy 26 éves magyar állampolgár bűncselekmény következtében vasárnap hajnalban életét vesztette a városban. A nyilatkozó illetékes elmondta, hogy a két gyanúsítottat hétfőn őrizetbe vették, nyomozati érdekre hivatkozva azonban több részlettel egyelőre nem szolgált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik