Nagyvilág

Jól állunk az emberkereskedelem elleni harcban

Az amerikai külügyminisztérium emberkereskedelemmel kapcsolatos éves jelentése először sorolta Magyarországot a legjobb, egyes kategóriába, ez azt jelenti, hogy az ország eleget tesz az emberkereskedelem elleni küzdelem alapvető követelményeinek.

Washington 2001 óta teszi közzé éves jelentését a témakörben. Ebben minden olyan kiindulási, tranzit- és célországot értékel, ahol az amerikai fél megítélése szerint számottevő az emberkereskedelem meghatározott eseteinek előfordulása.

Az eddigi éves jelentések Magyarországot a második kategóriába, azaz azon országok közé sorolták, amelyek jelentős eredményeket értek el a vonatkozó amerikai törvényben előírtak megvalósítása terén, de továbbra sem teljesítették annak összes követelményét – emlékeztetett közleményében Odze György.

A külügyi tárca szóvivője szerint a mostani kedvező döntés a magyar tárcaközi erőfeszítéseknek is köszönhető. Az előrelépésben nagy szerepe volt a Magyar-Amerikai Emberkereskedelem Elleni Munkacsoportnak, amely a külügyminisztérium koordinációjával működik, civil szervezetek bevonásával – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik