Nagyvilág

Pokolgép robbant Nairobiban

Pokolgépes merényletet hajtottak végre hétfőn a kenyai főváros központjában, egy étterem mellett. A robbantásban egy ember meghalt, legkevesebb 31-en megsebesültek – közölték a rendőrség nevük elhallgatását kérő tagjai.

A kenyai vöröskereszt értesülése szerint a halálos áldozat a robbantást elkövető öngyilkos merénylő, akit darabokra szaggatott a detonáció.


A Kenyatta National Hospital kórház szóvivője elmondta az NTV kenyai tévének nyilatkozva, hogy 31 olyan embert szállítottak be hozzájuk, aki a robbantásban sérült meg. Közülük hat állapota súlyos.


Helyszíni beszámolók szerint a detonáció közvetlen közelében a Koránból kitépett lapok hevernek. A merénylő egy kis belvárosi étterem előtt robbantott, mintegy 50 méterre az Ambassador szállodától, ahol gyakran szállnak meg a szomáliai kormány tisztségviselői. Amennyiben a merénylet a hotel ellen irányult, a megbízók a szomszédos Szomáliában harcoló elvbarátaikat támogató iszlamista szélsőséges körökből kerülhettek ki.


A nyomozás egy másik lehetséges iránya lehet, hogy az utóbbi hetekben a 2002 óta betiltott és gyilkosságok sorozatával vádolt Mungiki szekta 38 feltételezett tagjával végeztek a fővárosban végrehajtott rendőrségi razziák során, és a robbantást megtorlásnak szánhatta a szekta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik