Nagyvilág

Több mint 500 sérült a rostocki zavargásokban

433 rendőr sérült meg, harmincan közülük súlyosan - közölte vasárnap reggel egy rendőrségi szóvivő. Több mint hatvan civil jelentkezett kórházi ellátásra, de lehetséges, hogy ennél sokkal többen sérültek meg a tüntetők, illetve a zavargások részvevői közül.

A tüntetés szervezői sajtóértekezletet akarnak tartani vasárnap délelőtt, elképzelhető, hogy adatokkal szolgálnak ott a sérült tüntetőkről. Globalizációellenes csoportok rendezték szombaton a szóban forgó tüntetést az északnémet városban, több tízezer fő részvételével. A város több pontján erőszakba torkollott a globalizációellenes tüntetés, amelyet a legfejlettebb ipari államokat és Oroszországot tömörítő Nyolcak csoportjának közelgő csúcstalálkozójához időzítettek a szervezők.

A Rostockhoz közeli, elegáns balti-tengeri üdülőváros, Heiligendamm lesz a G8-csúcs helyszíne. Az előző napi utcai összecsapások után – a német hírügynökség megfogalmazása szerint – feszült nyugalom uralkodott szombat éjjel és vasárnap reggel a Balti-tenger partjához közeli német városban.

Éjfélig rendőrségi helikopterek köröztek Rostock felett. Az erőszakra hajlamos tüntetők nagy része a zavargásoktól sújtott városban maradt, ezért a német rendőrség erősítést vezényelt Rostockba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik