Nagyvilág

Castro: Bush a halálomra vár

Fidel Castro kubai vezető legújabb elmélkedése szerint az amerikai elnök nem ölheti meg az eszméket.

Két hónapja megjelenő cikksorozatának legújabb, keddi darabjában Castro felidéz egy párbeszédet, amelyben szerinte Bush nemrégiben a kubai politikájára vonatkozó kérdésre azt válaszolta: “keményvonalas elnök vagyok, csak arra várok, hogy Castro meghaljon”.


“Nem én vagyok az első, és nem én leszek az utolsó, akinek az életétől való megfosztására Bush utasítást adott” – fogalmazott a kubai kommunista párt központi lapjában a kubai politikus, hozzátéve az eszméit nem lehet megölni. A kubai vezető a cikkben bírálta az amerikai elnök egészségügyi politikáját, és példaként hozta fel az iraki háborúra költött milliárdokat.


“Felteszem magamban a kérdést: hány orvost lehetne kiképezni abból a 100 milliárd dollárból, ami alig egy év alatt Bush kezébe kerül arra, hogy gyászt hintsen amerikai és iraki otthonokra? A válasz: 999 990 orvos, aki két milliárd olyan embert kezelhetne, aki jelenleg nem kap orvosi ellátást” – írta Fidel Castro.


A kubai vezető a múlt héten egy hasonló cikkében elárulta, hogy a közeljövőben nem fog visszatérni a napi politikába, de tovább publikálja elmélkedéseit az általa fontosnak tartott témákról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik