Nagyvilág

Robbantottak Ankarában

Erős robbanás történt kedden este a török főváros, Ankara egyik belső kerületében, egy bevásárló központ bejáratánál. Öten meghaltak, több mint ötvenen megsebesültek, hét személyt letartóztattak.

Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök szerint, aki ellátogatott a helyszínre, négy török és egy pakisztáni állampolgár vesztette életét. A város polgármestere “valószínűleg szándékos robbantásról” beszélt, amelyben 54-en sebesültek meg annyira, hogy kórházi kezelést kaptak. Több külföldi is van közöttük. Odze György, a magyar külügyminisztérium szóvivője esti tájékoztatása szerint úgy tűnik, hogy magyarok nincsenek az áldozatok között.


A helyszín a kereskedelmi létesítményeiről és turisztikai látványosságairól ismert Ulus kerület egyik bevásárlóközpontjának a bejárata volt. A helyszínt a rendőrök körbezárták, és kiürítették. Egy későbbi hír szerint hét személyt letartóztattak a robbanással kapcsolatban.



Robbantottak Ankarában 1

Helyszínelõk és orvos szakértõk dolgoznak a helyszínen. (fotó: MTI/EPA)


A tévéállomások nem hivatalos rendőrségi forrásaikra hivatkozva azt jelentették, hogy a merénylők olyan, A-4 típusú plasztik robbanóanyagot használtak, mint amilyet a kurd szeparatisták szoktak. Törökországban kurdok, szélsőbaloldaliak és iszlamisták is robbantottak az elmúlt években.


Ugyancsak nem hivatalos sajtójelentések szerint a pakisztáni halálos áldozat egy nemzetközi fegyverkiállításon vett részt. Több társa megsebesült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik