Nagyvilág

Harry herceg nem megy Irakba

A brit trónörökös kisebbik fiát mégsem vezénylik Irakba. A herceg ugyanis túl nagy biztonsági kockázatot jelentene, miután szélsőséges csoportok már kész emberrablási tervet dolgoztak ki Harry elrablására.

Károly herceg kisebbik fia, Harry herceg 2006-ban végzett Sandhurstben, az első számú brit tiszti akadémián, hadnagyi rangban. Elitalakulatát májusban vezénylik az iraki hadszíntérre, és egészen szerdáig úgy tűnt, a herceg is egységével tart. A hadsereg vezérkari főnöke, Sir Richard Dannatt tábornok azonban szerdán bejelentette: nem engedi, hogy Károly herceg fia részt vegyen a bevetésen.

Sir Richard döntését a herceg személyét közvetlenül érintő fenyegetéssel indokolta, amelyek nemcsak Harryre, de egész alakulatára komoly veszélyt jelentenek.

II. Erzsébet unokája állítólag csalódott lett a hír hallatára. Pár hete ezzel szemben Harry aggodalmaival és feélelmeivel volt teli a világsajtó: a herceg egy bulin, barátai előtt fakadt ki. A trónörökös fia a mostani döntés ellenére sem kíván leszerelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik