Nagyvilág

Újabb összecsapások a Hamasz és a Fatah között

Az előző éjjel tető alá hozott tűzszüneti megállapodás ellenére újabb összecsapások törtek ki hétfő reggel a Fatah és a Hamasz palesztin szervezetek fegyveresei között a Gázai övezetben. Egy ember életét vesztette, legkevesebb tízen megsebesültek.

A Fatah közlése szerint néhány órával az egyiptomi közvetítéssel megkötött tűzszüneti megállapodás után Hamász-tagok lőfegyverekkel és kézigránátokkal megtámadták a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette mozgalom egy irodáját Gázában. Eközben a Hamasz arról számolt be, hogy a Fatah emberei megrohantak egy úttorlaszt, amelyet az iszlamista szervezet fegyveresei őriztek. Kórházi forrásból úgy tudni, az összecsapásokban a Fatah egy fegyverese életét vesztette, s a két táborból összesen tízen megsebesültek.


Vasárnap éjszaka még a fegyverszünet életbe léptetéséről állapodtak meg a Hamasz és a Fatah palesztin mozgalmak vezetői annak érdekében véget vessenek a Gázai övezetben három napja zajló ellenségeskedésnek, amelynek vasárnap négy halálos és tizennégy sebesült áldozata volt.


Az ellenségeskedések pénteken törtek ki azt követően, hogy a Mahmúd Abbász palesztin elnökhöz hű nemzeti biztonsági erő fegyveresei megjelentek a Gáza közterein.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik