Nagyvilág

Mickey egérrel toborzott a Hamasz (videó)

A Hamasz radikális palesztin mozgalom televíziója, az al-Aksza, a palesztin kormány nyomására törölt programjából egy vitatott gyermekműsort, amelynek Walt Disney-féle Mickey egérre hasonló figurája Izrael és az USA elleni harcra szólít fel.

Kapcsolódó videó

Mickey és a Hamasz

Mint Musztafa Barguti palesztin tájékoztatási miniszter közleménye hangsúlyozza: a „politikailag orientált” gyermekműsor „téves megközelítésben állította be a palesztinok megszállás elleni legitim harcát”. A kommüniké szerint „szerencsétlen dolog volt egy gyermekműsort felhasználni politikai üzenetek közvetítésére”. A miniszter egyúttal figyelmeztetett: büntetés vár minden olyan médiumra, amely megsérti a palesztin műsorsugárzási törvény rendelkezéseit.


A péntekenként jelentkező programra, amely a gyermekeket egyúttal az iszlám előírásainak tiszteletére szólítja fel, a palesztin médiát ellenőrző Palestinian Media Watch nevű izraeli szervezet hívta fel a figyelmet. A szervezet elítélte, hogy Hamasz saját nézeteit oktatja a gyermekeknek az iszlám felsőbbrendűsége, az Izraellel és az Egyesült Államokkal szembeni gyűlölet hirdetésével, valamint az ellenállás támogatásával.


A palesztin egységkormányban részt vevő Hamasznak saját tévéje és rádiója van – mindkettőt al-Akszának hívják a jeruzsálemi nagymecset után –, és a közelmúltban lapot is indított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik