Nagyvilág

Egyetemista lövöldözött Kaliforniában

A kaliforniai rendőrség elfogta kedden azt az egyetemistát, aki agyonlőtt egy embert, két másikat pedig megsebesített a Kaliforniai Állami Egyetem campusa közelében egy lakásban.

A 19 éves Jonquel Brooksszal elfogása előtt többször hosszan tárgyaltak telefonon szülei, egy ügyvéd és a rendőrség – közölte Jerry Dyer, Fresno város rendőrkapitánya.

Brooks gyilkos tette előtt egy videojátékkal összefüggésben összeveszett azokkal, akiket le-, illetve meglőtt. Utána a rendőrség több mint egy órán keresztül próbálta rávenni arra, hogy hagyja el a lakást, és adja meg magát. Brooksnak végül sikerült elmenekülnie a lakásból és a rendőrök elől, majd hajtóvadászat kezdődött utána.

Az egyetem értesítette a diákokat és az oktatói kart, figyelmeztetést helyezett el az iskola honlapján. Az épület texasi üzemeltetője e-mail üzenetben figyelmeztette a lakókat a lövöldözésre, óvatosságra intve őket. A hatóságok szerint a két sebesült állapota nem életveszélyes.

Két hete a Virginiai Műszaki Egyetemen egy 23 éves diák hajtott végre vérengzést, 32 embert megölt, majd magával is végzett. Ez volt az Egyesült Államok történetében a legtöbb áldozattal járó iskolai lövöldözés. A tragédia után sok bírálat érte az egyetem vezetését, amiért nem értesítették időben a diákokat és tanárokat arról, hogy az egyetemista két diákot megölt azelőtt, hogy két órával később 30 embert lemészárolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik