Nagyvilág

Nincsenek pénzgondjai az afgán felkelőknek

A felkelés Afganisztánban kevés költséggel jár, elszánt harcosok vesznek részt benne, így külső támogatás nélkül is „nagyon sokáig" folytatódhat – jelentette ki egy DVD-felvételen az Egyesült Államok által terroristaként körözött Gulbuddin Hekmatjar afgán felkelővezér.

„Az út mentén elhelyezett pokolgépek darabja száz dollárba kerül. Évi ezer támadás mindössze százezer dolláros költséggel jár” – fejtette ki Hekmatjar a múlt hét végén nyilvánosságra hozott felvételen. „Ha Isten is úgy akarja, még nagyon sokáig tudjuk folytatni ezt a háborút” – tette hozzá az iszlamista hadúr, aki 1992 és 1996 között kétszer is volt Afganisztán kormányfője.

A felvételen Hekmatjar határozottan tagadta, hogy az afgán felkelők Pakisztán támogatását élveznék, sőt leszögezte: nincs szükségük semmiféle külső segítségre.

Kijelentette továbbá: addig nem hajlandók Hamid Karzai afgán elnök kormányához csatlakozni, amíg a külföldi megszálló erők nem távoznak az országból, és nem teszik lehetővé, hogy az afgánok döntsenek saját sorsukról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik