Nagyvilág

Megtalálták a lezuhant kenyai gép roncsait

Másfél napig tartó állhatatos kutatás után egy ingoványos mangrove erdőben találták meg vasárnap este annak a kenyai utasszállító repülőgépnek a roncsait, amely több mint száz emberrel a fedélzetén zuhant le Kamerunban.

A kameruni állami rádió idézte vasárnap este a miniszterelnök által alakított válságcsoportot, amely szerint a Douala repülőtértől délkeletre fekvő Dizangue városánál, ingoványos mangrove erdőben bukkantak rá a lezuhant gép roncsaira.


A Kenya Airways gépe szombat reggel zuhant le. Az irányítótorony a Boeing 737-800 típusú utasszállító géppel nem sokkal a kameruni Doualából történt felszállás után vesztette el a rádiókapcsolatot. A gép alig hat hónapja volt üzemben. A fedélzetén 114 ember utazott: 105 utas és a kilencfős kenyai személyzet. Egyelőre nem érkezett hír arról, hogy találtak-e túlélőt a roncsok között.


A szerencsétlenség után a kameruni hatóságok katonai és polgári mentőhelikoptereket küldtek a helyszínre, az Egyesült Államok műholdas felvételekkel segített a kutatásban, megérkeztek Kenyából is a repülésügyi szakértők, és segédkeztek motorkerékpárral felvértezett helyi lakosok is, de másfél napig nyomát se látták a gépnek. A keresést roppant nehezítette az áthatolhatatlan dzsungel, a sűrű köd és a szakadó eső.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik