Nagyvilág

Autóba rejtett pokolgépek robbantak Irakban

Húsz embert megölt és több mint negyvenet megsebesített hétfőn a nyugat-iraki Ramádi közelében két öngyilkos robbantó, akik autójukba rejtett pokolgépeket hoztak működésbe.

Az első gépkocsi egy zsúfolt piacon robbant fel a Ramáditól öt kilométernyire keletre fekvő Albu-Szijábban. A második merénylet célpontja egy rendőri ellenőrzőpont volt al-Dzsazíra kisvárosban. Tíz polgári személy vesztette életét az első merényletben, és további mintegy harminc sérült meg. Öt rendőr és öt járókelő életét oltotta ki a második támadás, a sérültek száma ott tíz körül van. Alig negyedóra telt el a két robbantás között.


Eddig senki sem jelentkezett elkövetőként, de a hatóságok a szunnita iszlamista al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szervezetét gyanúsítják a térségben nemrégiben végrehajtott öngyilkos robbantásos merényletekkel.


A túlnyomórészt szunniták lakta el-Anbár tartomány és azon belül különösen Ramádi városa az amerikai erők és a velük szövetséges bagdadi kormány ellen harcoló szunnita fegyveresek tevékenységének gócpontja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik