Nagyvilág

Bochkorral és Palikkal érkezett Afganisztánba Szekeres

Csütörtökön reggel Afganisztánba érkezett Szekeres Imre honvédelmi miniszter, hogy tájékozódjon a Baglán tartományban beindított magyar civil projektekről.

A miniszter és a vele utazó katonák és újságírók a Magyar Honvédség An-26-os szállító-repülőgépével csütörtökön kora reggel érkeztek a közép-ázsiai országba. Az észak afganisztáni Mazari-Sarif repülőterén a delegációt magyar katonák fogadták.


A delegáció tagjai Mazari-Sarifban találkoznak a parancsnokságon szolgáló magyar katonákkal, majd helikopterekkel utaznak tovább Puli-Humriba, a magyar tartományi újjáépítési csoport táborhelyére. Biztonsági okok miatt az újságírók nem közölhették korábban, hogy a miniszter mikor indul és érkezik Afganisztánba.


A honvédelmi miniszter tavaly szeptemberben már járt Afganisztánban, amikor a Magyarország által vezetett tartományi újjáépítési csoport (PRT) munkájának előkészítéséről szerzett személyes tapasztalatot.



Bochkorral és Palikkal érkezett Afganisztánba Szekeres 1

Szekeres Imre, Bochkor Gábor és Palik László útban Afganisztánba. (fotó: MTI)


Magyarország mintegy kétszáz katonával tavaly vette át a több mint 760 ezer lakosú, 63 ezer négyzetkilométer területű Baglán tartomány újjáépítési csoportjának vezetését Afganisztánban.


A minisztert útjára a szakújságírókon kívül Bochkor Gábor rádiós műsorvezető és Palik László, a Hungaroring Sport Rt. elnöke is elkísérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik