Nagyvilág

Lobbicég alakul a vízummentességért

Magyarország - hét másik EU-tagállammal koordinálva - többek között egy lobbicéget bízott meg annak érdekében, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban sikerüljön elérni az amerikai vízummentességet. -

A céget az amerikai szabályoknak megfelelően pályáztatás útján választották ki – mondta Odze György, a Külügyminisztérium szóvivője. Hhangsúlyozta, hogy nem ez az egyetlen eszköz, amivel el kívánják érni a vízummentességet. A lobbicég díjairól a szóvivő nem tudott nyilatkozni, azt azonban elmondta, hogy „nem lesz akkora összeg, ami megterhelné a magyar költségvetést”.

A prágai külügyminisztérium szóvivője hétfőn azt nyilatkozta: a pályázaton kiválasztott Dutko Worldwide tanácsadó cég arra kapott megbízást, hogy kapcsolatot tartson fenn washingtoni kongresszusi képviselőkkel és közreműködjön egy olyan törvény elfogadtatásában, amely vízummentességet biztosítana az érintett EU-országoknak, így Magyarországnak, Csehországnak, Litvániának, Lettországnak, Lengyelországnak, Romániának és Szlovákiának. A Cseh Köztársaság havonta ötezer dollárt fog fizetni a szolgáltatásért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik