Nagyvilág

Francia túszt engedtek szabadon afgán tálibok

Szabadon engedték egyik francia túszukat az afganisztáni tálibok, és egy hét haladékot adtak a francia kormánynak arra, hogy a másik francia túsz kiszabadulása érdekében teljesítse követelésüket - közölte szombaton a fanatikus szunnita muzulmán mozgalom szóvivője.

Mobiltelefonon tájékoztatva nyugati hírügynökségek tudósítóit, az illető elmondta, hogy “humanitárius megfontolásból, jó szándékuk jeleként” engedték el Kandahár tartományban a két francia túsz egyikét. A fiatal nő a nélkülöző afganisztáni gyermekek helyzetén segíteni igyekvő Terre d’Enfance segélyszervezet munkatársa.

Sem a francia külügyminisztérium, sem az ország kabuli nagykövetsége, sem pedig az afgán kormány részéről nem erősítették még meg ezt a bejelentést.

A fanatikus szunnita muzulmán tálibok (Afganisztán korábbi urai) április 3-án, az ázsiai ország délnyugati Nímrúz tartományában rabolták el a két francia segélymunkást, az Afganisztánban állomásozó francia katonák kivonását követelve szabadon bocsátásuk fejében. Április 20-án egy hetet adtak internetes ultimátumukban a francia kormánynak e követelés teljesítésére; ez az eredeti határidő szombaton járt le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik