Nagyvilág

Tűzeset miatt áll a londoni vasúti közlekedés

Megbénította a vasúti közlekedést két robbanás okozta tűzeset csütörtök reggel London délkeleti ipari negyedében, személyi sérülés nem történt.

A tűz, amely egy vasúti csomópont közelében lévő raktárépületben ütött ki Lewishamban, több tízezer utas számára tette lehetetlenné a közlekedést. A PA brit hírügynökség értesülése szerint a csarnokban vegyi anyagokat tároltak, a robbanás oka egyelőre nem ismert.


A kétszintes raktárépület közelében lévő házak 60 százaléka lángokban áll. Az érintett körzet körül 200 méteres védőövezetet létesítettek, és mintegy 200 embert evakuáltak, akiket egy közeli iskolába menekítettek a helyi hatóságok.


A terület előreláthatólag 24 órán keresztül zárva marad, mivel a tűzfészek helyszínén gázpalackok vannak, amelyeknek le kell hűlniük ahhoz, hogy a körzetet biztonságosnak nyilvánítsák. Tíz tűzoltóautóval mintegy 50 tűzoltó igyekszik megfékezni a lángokat – idézte a tűzoltóság szóvivőjét a BBC honlapja.


Minden vonatot töröltek a London Bridge, a Cannon Street, a Kelet-Waterloo és a Charing Cross pályaudvarok irányában. Számos vonatot a Victoria és Blackfriars állomásokra irányítottak át.


Az egyik leginkább érintett vasúttársaság, a Southeastern Trains naponta átlagosan 200 ezer utast szállít 1400 londoni szerelvényén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik