Nagyvilág

Olvasóink Sárkozyt választották

Több mint kétszer annyian drukkolnak Sarkozynek, mint ellenfelének a FigyelőNet olvasói közül – derül ki a lapunk által készített nem reprezentatív felmérésből.

A FigyelőNeten meghirdetett szavazáson a válaszadók 61,4 százaléka döntött úgy, hogy a jobboldali Nicolas Sarkozynek szurkol a francia elnökválasztás második fordulójában. A mintegy 5200 voksoló 27,6 százaléka jelezte, hogy Royal győzelmének örülne jobban, míg 5,2 százalék szerint mindkettőből jó elnök lesz. A szavazásban részt vevők 5,2 százaléka ugyanakkor sajnálja, hogy ez a két jelölt jutott a második fordulóba.

A francia elnökválasztás első fordulójának nyertese Nicolas Sarkozy, a konzervatív Népi Mozgalom Uniója (UMP) jelöltje lett 31,18 százalékkal, Ségolene Royal szocialista jelölt 25,87 százalékot szerzett. Az elnökválasztás május 6-i második fordulójába bejutott első két helyezettet a centrista Francois Bayrou követi 18,57 százalékkal, a negyedik helyen Jean-Marie Le Pen szélsőjobboldali vezér végzett 10,44 százalékos eredménnyel. A többi jelölt közül csak Olivier Besancenot-nak, a Forradalmi Kommunista Liga jelöltjének sikerült a szavazatok három százalékánál többet – 4,08 százalékot – begyűjtenie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik