Nagyvilág

Bombariadó volt az athéni amerikai nagykövetségnél

Szerdán a tűzszerészek több épületet is átvizsgáltak a külképviselet közelében, de robbanóanyagot nem találtak.

Az amerikai nagykövetség ellen készülő robbantásos merényletről szóló információja nyomán a görög rendőrség három lakást átkutatott szerdán Athénban, tíz iraki bevándorlót és egy ukrán nőt rövid időre őrizetbe vett és kihallgatott, de csakhamar kiderült, hogy alaptalan volt a riasztás.


A görög rendőrség közlése szerint “szavahihetőnek tűnő forrásból” származott a közlés. Egy görög rádió értesülése szerint egy iraki bevándorló volt ez a szavahihető forrás. Mint utóbb kiderült, az illető csak be akarta feketíteni néhány honfitársát, mert előzőleg csúnyán összevesztek.


Charles Ries amerikai nagykövet mindenesetre a vezetése alatt álló diplomáciai képviselet és a görög biztonsági szolgálatok közti jó együttműködés jeleként értékelte a görög rendőrség akcióját.


A riasztás miatt rövid időre le kellett állítani a forgalmat egy a képviselet előtt vezető fontos útvonalon is. A terrorelhárító rendőrség három épületet vizsgált át. A riasztás miatt rövid időre le kellett állítani a forgalmat egy a képviselet előtt vezető fontos útvonalon is. A terrorelhárító rendőrség három épületet vizsgált át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik