Nagyvilág

Kínai olajmunkásokat is lemészároltak Etiópiában

Hatvanöt etiópiai és kilenc kínai olajmunkás életét vesztette kedden ismeretlen fegyveresek támadása következtében egy kínai vállalat által kiaknázott kelet-etiópiai olajmezőn. Hét kínait elraboltak.

A Zhongyuan Petroleum Exploration Bureau cég vezérigazgatójának addisz-abebai bejelentése és a kínai állami média tudósításai tartalmazták ezeket az adatokat. Kína addisz-abebai nagykövetségének szóvivője csak annyit erősített meg, hogy „megöltek bizonyos számú embert”, etiópiait és kínait vegyesen, illetve hogy néhány kínait elraboltak a támadók.


Az Új Kína hírügynökség értesülése szerint mintegy 200 ismeretlen fegyveres rohanta meg a kora reggeli órákban a vállalat egyik létesítményét a szomáliai határhoz közeli Abole városában. Az olajmező védelmét ellátó száz katona megpróbálta visszaverni rohamukat, de csaknem egyórás tűzharc után megadták magukat.


Melesz Zenavi etióp miniszterelnök utasította a védelmi minisztériumot, hogy haladéktalanul vezényeljen csapaterősítést a térségbe. Egyelőre semmit sem tudni a véres támadás okáról, a támadók céljairól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik