Nagyvilág

Offenzívával fenyegetőznek a tálibok Afganisztánban

A tálibok hamarosan kiterjesztik támadásaikat Afganisztán egész területére, beleértve az ország északi részét is - mondta szombaton a lázadók egyik szóvivője.

Juszuf Ahmadi kifejtette, hogy a lázadók új offenzívája, amely Mohamed próféta egy 1400 évvel ezelőtti csatája után a Gazvatul Badr nevet kapta, az ország északi és déli részeire egyaránt kiterjed majd, és célpontjai nem csak a külföldi csapatok lesznek, de afgánok is.

Afganisztán északi részét mostanáig kevésbé sújtották a lázadók akciói, mint a déli területeket, ahol az év eleje óta jelentősen megszaporodtak az erőszakcselekmények.Múlt hétfőn azonban kilenc afgán rendőrt öltek meg az észak-afganisztáni Kunduzban egy tálibok által vállalt öngyilkos merényletben, amely 2006 júniusa óta az első terrorcselekmény volt az ország északi részén.

“Hamarosan újabb hadműveletet indítunk majd Gazvatul Badr néven, északtól délig” – mondta az ismeretlen helyről telefonáló tálib szóvivő, hozzátéve, hogy “rengeteg új harcost” küldenek az ország északi részébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik