Nagyvilág

Lövöldözés a NASA űrközpontban

Megölte túszát, majd öngyilkos lett egy fegyveres férfi a houstoni Johnson Űrközpontban.

Az elkövető – egy ötvenes éveiben járó fehér férfi – helyi idő szerint péntek délután fegyverrel hadonászva lépett be az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) campusának 44-es számú épületébe, leadott két lövést, majd elbarikádozta magát az egyik szobában.

Az épületet kiürítették, óvintézkedésként lezárták a közel 650 hektáron elterülő campuson az egyes épületek közötti utakat, és egy közeli középiskola diákjait és tanárait sem engedték ki a tanintézményből, jóllehet az órák már véget értek.

A rendőrség több óra elteltével behatolt az épületbe, ahol holtan találtak egy túszul ejtett férfit – a fegyveres feltehetően már az események kezdetekor végzett vele – és magát a túszejtőt is, aki főbe lőtte magát. Egy másik túsz, egy nő könnyebb sérülésekkel megúszta – közölte a rendőrség szóvivője. Az elkövető indítékai ismeretlenek – fűzte hozzá.

A kaliforniai székhelyű Jacobs Engineering Group vállalat, amely gépészeti szolgáltatásokat nyújt az űrközpontnak, közölte, hogy az egyik alkalmazottja volt a fegyveres túszejtő. A NASA illetékesei szerint az incidens nem befolyásolta az űrközpont tevékenységét, így a Nemzetközi Űrállomás földi repülésirányító központjának működését sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik