Nagyvilág

Korlátozták a vérengző diák videofelvételének bemutatását

Korlátozták az amerikai tévécsatornák csütörtökön a virginiai lövöldöző diák videofelvételének bemutatását, miután a rendőrség és az áldozatok hozzátartozói is bírálták őket az üzenet hosszas sugárzásáért.

Az NBC News, amely szerdán megkapta a feltételezett elkövető által hozzá eljuttatott 28 videofelvételt, 43 fényképet és egy 23 oldalas – a vérengző sérelmeit ecsetelő – írást, úgy vélekedett, hogy felelősségteljesen járt el a képek és a diák monológjának a bemutatásával. A rivális tévécsatornák azonban közölték, hogy ezentúl önmérsékletet tanúsítanak a képek bemutatásakor.

Meredith Vieira, az NBC reggeli műsorának egyik vezetője elmondta, hogy csütörtökön az áldozatok néhány hozzátartozójával szerettek volna beszélgetni, ám azok lemondták a műsorban való részvételt, mert feldühítette őket, hogy az adó bemutatta a feltételezett elkövető videofelvételét.

Bírálta a tévécsatornák eljárását a rendőrség is. Steve Flaherty, Virginia szövetségi állam rendőrfőkapitánya azt hangoztatta, hogy a világnak egy olyan életszemléletet kellett elviselnie (a felvétel megtekintésével), amelyet vajmi kevesen viselnének el.

Szerda este még egyértelműen a Cso Szjung Huj által – önmagáról – készített videofeltével és fényképek uralták az amerikai tévécsatornák híradóit, két nappal azután, hogy az egyetemista hidegvérrel végzett 32 diákkal és tanárral, majd öngyilkos lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik