Nagyvilág

Világcégeket hallgatott le egy olasz magándetektív-iroda

Nemzetközi világcégeket, így a svájci Credit Suisse, az ENI olasz gázipari óriás, az amerikai Motorola és az olasz Prada is szerepelt az illegális mobiltelefon-lehallgatásba keveredett Police magándetektív-iroda ügyfelei között - állapította meg az egy olasz ügyészség.

A magándetektív-ügynökség vezetője, Emanuele Cipriani és Giuliano Tavaroli, a Telecom Italia és a Pirelli biztonsági szolgálatának volt vezetője vizsgálati fogságban van.


Az olasz ügyészség 52 nagyvállalatot azonosított, amelyek igénybe vették a mobiltelefon-beszélgetéseket lehallgató Police cég szolgáltatásait. Az ügyészség adatai szerint a lista a közeljövőben várhatóan lényegesen bővülni fog.


A Credit Suisse Italy Spa cég 38 ezer eurót fizetett Carlo Rienzi telefonjainak lehallgatásáért, aki “több kisebb ügyfél érdekeinek védelmében” feljelentetést tett a svájci bank ellen.


Az ENI 2004-ben mintegy 50 ügyfelét figyeltette meg, illetve telefonjait hallgattatta le, az esetek többségében banki műveleteik feltérképezése volt a cél. Egy esetben az alkotmánybíróság elnöke lányának személyes kapcsolatait ellenőrizték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik