Nagyvilág

Hamis bombariadók amerikai egyetemeken

Robbantással fenyegető üzenetek és egy téves riasztás nyomán három egyetemet is részben vagy egészben kiürítettek az Egyesült Államokban kedden. Mindhárom esetben indokolatlannak bizonyult a riadalom.

A texasi Austinban álló St. Edward Egyetem minden épületét átkutatták, miután egy fenyegető üzenetet találtak – közölte az oktatási intézmény egyik illetékese. A rendőrség átvizsgálta a campust, ám nem talált semmit, a hallgatók visszatérhettek.


Tennessee államban a chattanoogai egyetemen három igazgatási épületet kellett elhagyniuk a bent tartózkodóknak kedd reggel, miután egy ismeretlen telefonáló robbantással fenyegetőzött. Az egyetemi biztonsági szolgálat megállapította, hogy ez a fenyegetés is alaptalan volt.


Az oklahomai egyetemen téves riasztás keltett riadalmat. Az illetékesek beszámolója szerint fegyvernek tűnő, gyanús tárgyat láttak valakinél, de nem találtak fegyvert az egyetem területén. Az egyetem igazgatójának közleménye szerint vélhetően egy összetekert jógamatrac okozta a pánikot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik