Nagyvilág

Bomba robbant az iraki parlamentben

Pokolgép robbant csütörtökön az iraki parlament épületében Bagdadban, a merényletnek legkevesebb két halálos és sok sérült áldozata van.

A biztonságiak szerint a halálos áldozatok parlamenti képviselők voltak. A detonáció az étteremben történt olyan időpontban, amikor sok képviselő éppen ebédelt – tette hozzá Mohammed Abu Bakr, a parlament médiahivatalának vezetője. „Több ember megsérült, köztük képviselők, illetve parlamenti alkalmazottak” – tette hozzá.


Más szemtanúk szerint a sérültek száma több tucatnyi. A törvényhozás épülete az erősen védett zöld zónában található. A robbanás tényét az amerikai hadsereg, illetve a nagykövetség szóvivője is megerősítette. A szintén a zöld zónában lévő amerikai nagykövetség szóvivője azt mondta, követségi alkalmazott vagy amerikai állampolgárságú áldozata nincs a robbanásnak. A detonáció után a parlament sok telefonvonala nem működött.


Korábban a nap folyamán már történt egy merénylet Irakban, a Tigtris folyón átívelő hídon robbantottak, itt nyolc ember vesztette életét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik