Külföld

A választók megtartották volna Bugárt

admin
admin

2007. 04. 07. 11:20

Ha a szlovákiai magyar választókon múlott volna, hogy ki legyen a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke, akkor a pártot a továbbiakban is az eddigi elnök, Bugár Béla vezetné - derül ki egy közvélemény-kutatásból.

Az egyik legnagyobb, az Új Szót is megjelentető lapkiadó megrendelésére készült – csakis magyar nemzetiségű választópolgárokat kérdező – felmérésben a Markant ügynökség azt mutatta ki, hogy a szlovákiai magyarok 72,6 százaléka Bugár Bélát látná szívesebben az MKP élén: ha rajtuk múlik, ma is Bugár lenne a párt elnöke.

Ezzel szemben a küldöttgyűlés háromszáznál több küldöttje az egy héttel ezelőtti révkomáromi tisztújításon 14 szavazatnyi többséggel Csáky Pált, a párt korábbi alelnökét emelte az elnöki székbe. A közvélemény-kutatásban megkérdezett 300 választópolgártól Csáky mindössze 11,2 százalékos támogatottságot kapott. Ennél is szerényebb a Csáky szövetségesének és radikálisnak tekintett pártstratégiai alelnök, Duray Miklós támogatottsága: mindössze 4,5 százalék.

Bugárt elsősorban a 20-29 évesek korcsoportja látná szívesen a párt élén. Közülük 87,6 százalék Bugár híve. Csáky az 50-59 évesek nemzedékének rokonszenvesebb. Bugár Béla a lapnak azt mondta, hogy a felmérésből nem kell messzemenő következtetéseket levonni, mert egyelőre „nem tudjuk, hogyan fog lecsapódni az elnökválasztás a szavazókban. A kongresszuson nem a szavazók döntöttek Csáky Pál mellett, hanem 169 küldött”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.