Nagyvilág

Mádl is lobbizott vízumügyben

Mádl Ferenc volt köztársasági elnök atlantai tárgyalásain hangsúlyozta: Magyarországon, amely a NATO és az EU tagja, igény van arra, hogy feloldják azt a diszkriminációt, amely a vízumkényszer miatt az országgal szemben jelenleg érvényesül.

Mádl Ferenc az Emory Egyetem meghívására az ottani Világjogi Intézet megnyitójára utazott Georgia állam fővárosába. A volt államfő az MTI-nek elmondta, „a levegőben van” egy olyan döntés, hogy Magyarország is vízummentességet kap. „Biztonsági kockázat forrása vagyunk Amerika számára, ezt sérelmezzük” – mondta, hangsúlyozva, hogy Magyarországra nem vetülhet ez az árnyék.

Mádl Ferenc az Emory Egyetemen tartott vasárnapi 56-os megemlékezésen az 1848-as, az 1956-os és az 1989-es forradalmak „hagyományáról” tartott beszédében kifejtette: a magyar nép történelmének fontosabb eseményeit a függetlenség és a szabadság szeretete határozta meg.

Megemlítette, hogy Magyarország 1956-ban csak erkölcsi támogatást kapott a Nyugattól, és ez is oka volt, hogy le tudták verni a forradalmat, és megtorlás következett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik