Nagyvilág

Orvosi rendelő a hipermarketekben

Hipermarketek és kiskereskedelmi láncok is nyithatnak orvosi rendelőt Nagy-Britanniában – a kormány így növelné a háziorvosok számát az ország azon körzeteiben, ahol hiány van rendelőkből – írja a Világgazdaság.

A kabinet valójában a magánorvosok, a londoni FTSE tőzsde 100-as indexében szereplő cégek, illetve egyéb szociális célú vállalkozások számára teszi lehetővé, hogy pályázzanak rendelők működtetésére. A szabályozás értelmében a hipermarketek háziorvosokkal vagy egészségügyi cégekkel együttműködve pályázhatnának. Már több szupermarket is érdeklődött az ügy iránt, így a Sainbury’s, a Boots és az Asda, de a Tesco számára is megnyílik a lehetőség.

A négy első térség, ahol kezdetben öt éven át alkalmazzák a kezdeményezést, olyan településeket ölel fel, ahol 100 ezer főre kevesebb orvos jut, mint az országos átlagnak megfelelő 57,9 fő. A projekt értelmében nemcsak az érintett körzet lakosságának orvoshoz jutási lehetőségei javulnak, hanem az új típusú rendelőknek az állammal kötött szerződés értelmében egyben rugalmasabb nyitvatartási idő keretében akár késő este és hétvégén is fogadniuk kell a betegeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik