Nagyvilág

Kabul: merénylet az amerikai nagykövet konvoja ellen

Öngyilkos merénylő felrobbantotta gépkocsiját hétfőn Kabulban az Egyesült Államok nagykövetségi konvoja közelében – közölte az amerikai külképviselet szóvivője.

A merényletben, amelyet a Dzsalalábád felé vezető úton, Kabul keleti kijáratánál hajtottak végre, több nagykövetségi alkalmazott megsebesült, egyikük súlyosan, de nem közölték a sebesültek számát, sem azt, hogy amerikai vagy helyi alkalmazottakról van-e szó. A szóvivő szerint maga a nagykövet nem utazott a három gépkocsiból álló konvojjal.

Az afgán belügyminisztérium korábban arról számolt be, hogy az országban állomásozó nemzetközi biztonsági erők (ISAF) menetoszlopát érte a támadás. A merénylet körzetét ez utóbbiak zárták le a robbanás után.

Egy héten belül ez a kilencedik öngyilkos merénylet Afganisztánban, ugyanakkor hónapok óta az első a fővárosban. A legsúlyosabb az a 20 halálos áldozatot követelő február 20-i kamikazeakció volt, amelyet a bagrami amerikai katonai bázis ellen követtek el Dick Cheney amerikai alelnök látogatása idején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik