Nagyvilág

Már tornázgat Castro

A tavaly júliusban megoperált Fidel Castro állapota jól láthatóan javul, és az ellenségeinek, akik már halottnak látták, várniuk kell – jelentette ki hétfőn Párizsban a kubai külügyminiszter.

„Súlyban gyarapszik, tornagyakorlatokat végez, és erősebbnek érzi magát. A felépülés azért lassú, mert nagyon bonyolult volt a műtét” – mondta Felipe Pérez Roque egy sajtótájékoztatón, miután részt vett az el nem kötelezett országok egy megbeszélésén az UNESCO központjában.

Hozzátette, hogy a kubai vezető folyamatos kapcsolatban áll a kormánnyal, amely konzultál vele a fontos döntések előtt.
„Kuba ellenségeinek várniuk kell. Az Egyesült Államoknak terve volt a félreállítására, vagy a beavatkozásra, ha ő eltűnik, de azt nem vették számításba, hogy ő akkor is ott van (a helyén), ha nincs ott, és most nem tudják, hogy mit csináljanak” – mondta a külügyminiszter.


Pérez Roque kijelentette, hogy Kuba normális kapcsolatokat akar az Egyesült Államokkal, de a feltétele az, hogy ne legyenek előfeltételek. George Bush elnök anélkül fog visszavonulni, hogy elérné a céljait Kubával kapcsolatban… Kuba szuverén ország, amely folytatja saját útját, a saját céljait követi a saját ritmusában – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik