Nagyvilág

Leadta az EP-választáshoz szükséges aláírásokat az RMDSZ

Benyújtotta kedden a román központi választási irodához az európai parlamenti választáson való induláshoz szükséges aláírásokat a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) - jelentette be kedden Bukarestben Markó Béla, az RMDSZ elnöke.

A romániai magyar érdekvédelmi szervezetet a törvény arra kötelezi, hogy legkevesebb 200 ezer aláírást gyűjtsön össze, de a szervezet túlteljesített, hiszen a listákon összesen 322 ezer kézjegy szerepelt. Markó az MTI-nek úgy értékelte, hogy viszonylag rövid idő alatt sikerült összegyűjteniük ennyi aláírást, ami nagyon jó eredménynek számít. Hangsúlyozta: ez azt bizonyítja, hogy a romániai magyarság támogatja az RMDSZ következetes politikáját, és megerősíti meggyőződését, miszerint a közösség tagjai továbbra is kiállnak az egységes politikai érdekképviselet mellett.

Rámutatott: az RMDSZ készen áll a választásokra. Különösebben nem örül annak, hogy Romániában az év második felére halasztották az európai parlamenti választásokat, de bízik abban, hogy ősszel is ugyanilyen jól helyt állnak a megmérettetésen. A politikus kiemelte: ezek az aláírások érvényesek maradnak az őszi választásra is. Az RMDSZ jelöltlistájának első három helyét sorrendben Nagy Zsolt informatikai és távközlési miniszter, Winkler Gyula kereskedelmi megbízott miniszter és Korodi Attila környezetvédelmi államtitkár foglalja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik