Külföld

Kasza József visszavonul

admin
admin

2007. 03. 12. 11:02

Együttműködést kért a rivális vajdasági magyar párttól Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, aki vezetőváltást helyezett kilátásba saját pártjának élén.

A politikus megjelent a tízéves Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) hétvégi jubileumi kongresszusán, és beszédet is mondott. Megfogalmazása szerint nem könnyen szánta rá magát a rendezvényen való részvételre, mivel az elmúlt évek során számtalanszor érték sértések az Ágoston András vezette VMDP részéről. Azért ment el mégis az eseményre, mert a délvidéki magyar közösség érdeke, hogy végre tényleges párbeszéd alakuljon ki a két szervezet között, s összefogásuk a magyarság érdekét szolgáló cselekvést eredményezzen. Meggyőződése, hogy van alap a közös politizálásra, s a VMSZ abban partner kíván lenni.

Kasza József a beszédében jelezte, hogy a helyét hamarosan átadja egy fiatalabb politikusnak, de hogy kit látna szívesen a pártja élén, azt nem mondta meg. Egyben javasolta Ágoston Andrásnak, s a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségét vezető Páll Sándornak, hogy kövessék a példáját, vonuljanak ki a délvidéki magyar politika élvonalából, s adják át a helyüket a fiataloknak.

A VMSZ elnöke már a párt legutóbbi tisztújításakor közölte, hogy utolsó mandátumát kezdi meg. A VMSZ vezetőváltásának kérdése legutóbb a januári szerbiai parlamenti választás után került szóba, amikor Korhecz Tamás vajdasági miniszterelnök-helyettes felvetette, hogy újszerű, a jelenleginél több ember megszólítására alkalmas politikára van szüksége a pártnak. A választáson a VMSZ, amely az egyedüli magyar szervezetként jutott be a szerb törvényhozásba, a vezetői által remélt 6-8 helyett csak 3 képviselői helyet tudott szerezni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hmejmími légitámaszpont, 2017. december 11.
Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) pilótákkal fényképezkedik a szíriai Hmejmímnél működő orosz légitámaszponton 2017. december 11-én. Putyin a bázison tett villámlátogatásán elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését. (MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.