Nagyvilág

Merényletet hiúsítottak meg a Sínain

Az egyiptomi biztonsági erők őrizetbe vettek egy palesztin férfit, aki a Sínai-félszigeten vakációzó izraeli turisták ellen tervezett öngyilkos merényletet elkövetni - vált ismertté szerdán egyiptomi biztonsági forrásokból.

Az illető a Gázai övezet és Rafah között egy titkos alagúton jutott át az egyiptomi városba, ahol kedd este elfogták. A rendőrök nagy mennyiségű robbanószerrel teli övet találtak a férfinál, aki bevallotta: öngyilkos merényletre készült az izraeli turisták körében népszerű egyik tengeri fürdőhely ellen a Sínai-félsziget déli részén. A vallomás alapján a rendőrség elfogta a férfi két palesztin cinkosát is, akik a támadás helyszínére vezették volna el őt.


Az elmúlt két és fél évben három – több tucat halálos áldozatot követelő- pokolgépes merényletet követtek el a Sínai-félsziget déli részén kialakított, többnyire izraeli turisták által látogatott, vörös-tengeri üdülőhelyek ellen. Az egyiptomi hatóságok az al-Tavhid va al-Dzsihád iszlamista csoportot tették felelőssé a támadásokért.


Az egyiptomi rendőrség szerdán 240 régi típusú harckocsi-aknára, illetve hat tüzérségi lövedékre bukkant a Sínai-félsziget középső részén, egy titkos raktárban. A hatóságok gyanúja szerint a múlt századi háborúk után Egyiptomban maradt fegyvereket a raktár tulajdonosai a palesztinoknak akarták átcsempészni a Gázai-övezetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik