Nagyvilág

Megtámadtak egy amerikai támaszpontot Irakban

Felkelők megtámadtak egy amerikai katonai bázist hétfőn Bagdadtól északra, két katona meghalt, 17 pedig megsebesült - közölte az amerikai hadsereg.

A közlemény szerint az összehangolt támadás első elemeként egy autós öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a támaszpontnál, s hogy a katonák lezárták a környéket és kimenekítették a sérülteket. További részletek nem ismertek.


Ugyanaznap Bagdadban és környékén hét, a fővárostól mintegy 110 kilométerre nyugatra fekvő Ramádiban 11 halálos áldozata volt különböző pokolgépes merényleteknek.


Az amerikai parancsnokság hétfőn jelentette be, hogy szombat óta négy katonát vesztettek az al-Anbár tartományban, a szunniták Bagdadtól nyugatra elterülő erősségében folyó harcokban.


Hétfőn főleg Bagdadban és környékén, de máshol is az országban negyven halálos áldozata volt a különböző pokolgépes merényleteknek. A fővárosban reggel két bomba 11 embert ölt meg Karrada síita negyedben. Egy másik pokolgép egy rendőrjárőr útjában lépett működésbe; három rendőr és három civil halt meg, s negyven ember megsebesült. Valamivel az est leszállta előtt aknagránát csapódott be Dora síita negyedbe, megölve 11 embert.


Al-Anbár tartomány fővárosában szintén 11 embert ölt meg egy pokolgép, amelynek célpontja egy olyan szunnita törzsi vezető volt, aki szembeszállt az al-Kaida terrorszervezettel.


Egyenként több halálos áldozatot követelő merényletek voltak Nedzsef, Mahmúdija, Ramádi és Duluija városokban is hétfőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik