Nagyvilág

Lezuhant a szövetségesek egyik helikoptere Afganisztánban

"Motorhiba" miatt lezuhant az Egyesült Államok vezette koalíció egyik helikoptere vasárnap reggel Afganisztán délkeleti részén, Zabul tartomány Sah Dzsoj járásában - közölték a szövetséges erők.

A szövetségesek közleménye szerint folyik a kutatás és a mentés. A közlemény nem tér ki arra, hány személy utazott a helikopteren. A Pakisztánnal határos tartományban igen aktívak a tálib lázadók. Ugyanakkor az Afganisztánban az elmúlt években lezuhant helikopterek közül mindössze egy esetben ismerték el a koalíciós erők, hogy a szerencsétlenséget ellenséges tűzerő okozta.

Előzőleg az Afganisztánban állomásozó, NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) azt közölték, hogy katonái tévedésből lelőttek egy afgán férfit, akit öngyilkos merénylőnek néztek.

A férfi a kandahári repülőtér közelében álló katonai konvoj járművei között futott át, amikor rálőttek – közölte az ISAF közleményében. A férfit kórházba szállították, ahol belehalt sebesüléseibe. Angela Billings, az ISAF szóvivője sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik