Nagyvilág

Megint tornádó csapott le New Orleansra

Kisebb tornádó söpört végig kedden New Orleans térségében, egy idősebb nő meghalt, legkevesebb tizenöt ember megsérült.

A hirtelen támadt vihar abban a térségben pusztított, ahol a másfél évvel ezelőtti Katrina hurrikán után a lakosságnak még mindig nem sikerült talpra állnia. New Orleans több körzetében ideiglenes szállásként felállított konténerházakat tolt el a szél, számos épület és otthon megrongálódott. A városban legkevesebb tíz épület összedőlt – közölte New Orleans polgármesterének szóvivője. Mintegy húszezer ember maradt áram nélkül New Orleansban és a közeli Westwegóban, ezért több iskolát kedden zárva tartottak.

Szemtanúk elmondása szerint a szélroham nem tartott tovább 10 másodpercnél. A meteorológiai szolgálat munkatársa szerint a károkat egy kelet felé mozgó front mögött kialakult tornádó okozta. Az elkövetkező néhány napban hasonló viharok kialakulására lehet számítani – tette hozzá.

Az Egyesült Államok északi részén a hóviharok okoznak továbbra is komoly gondokat. Az északról beáramló hideg levegő miatt az észak-dakotai Grand Forksban hajnalban mínusz 28 Celsius-fokot, Észak-Illinoisban pedig mínusz 26 Celsius-fokot mértek a meteorológiai szolgálat szerint.

A chicagói O’Hare Nemzetközi repülőtéren kedden több mint 400 járatot, a szintén chicagói Midway repülőtéren mintegy 100 járatot töröltek. Az indianapolisi és cincinatti légikikötőben is több járat nem szállt fel a rossz idő miatt. A New York állam északi részén fekvő Redfield városában rekordnak számító, mintegy 3,5 méternyi hó esett az elmúlt 10 napban. Ezzel megdőlt a szomszédos Montague településen mért rekord, ahol 2002-ben egy hét alatt 3,18 méternyi hó esett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik