Nagyvilág

Egységre szólította fel a muszlimokat az-Zavahri

Az afganisztáni tálibok növekvő fenyegetésére is figyelmeztetett Ajmán az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú embere kedden nyilvánosságra került újabb hangfelvételén.

A washingtoni székhelyű Intézet a Nemzetközi Terrorista Képződmények Kutatására (SITE) a 41 perces hangfelvétel alapján leírt szöveget tette közzé. Eszerint Zavahri arra figyelmeztett, hogy az amerikai törvényhozási választásokon a Demokrata Párt többségbe került ugyan a parlamentben, ám ez jottányit sem változtat a dolgok állásán. “Az emberek azért választottak benneteket, mert ellenzitek (George) Bush (amerikai elnök) Irak-politikáját, de úgy tűnik, hogy vele együtt meneteltek ugyanazon szakadék felé” – üzente Zavahri a demokrata pártiaknak.


Az al-Kaida második embere figyelmeztetett az afganisztáni (fanatikus muzulmán) tálibok növekvő fenyegetésére is, a muzulmánokat pedig arra szólította fel, hogy törzsi és nacionalista ellentéteiket félretéve törekedjenek az egységre, “legyenek akár afgánok, akár perzsák, törökök vagy éppen kurdok”.


Zavahri immár negyedszer jelentkezett hasonló üzenettel ez év eleje óta. Legutóbb egy január 22-én nyilvánosságra került felvételen hallatott magáról, s azon gúnyolódott, hogy Bush elnök az iraki biztonsági helyzet megszilárdítása érdekében további mintegy 21 ezer katonát akar az arab országba vezényelni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik