Nagyvilág

Turistanőket köveztek halálra a Zöld-foki-szigeteken

Brutálisan bántalmaztak három vakációzó olasz nőt a hét végén a Zöld-foki-szigeteken. Közülük kettő belehalt sérüléseibe, és a túlélő harmadik révén vált ismertté az olasz közvéleményt sokkoló tragédia.

Három ismeretlen férfi valamilyen permettel elkábította a három fiatal nőt, aki Sal szigetén egy szörfözőcsapattal töltötte a szabadságát. Bevonszolták őket egy erdőbe, feltehetőleg megerőszakolták, majd megkövezték és sorsukra hagyták őket egy veremben. A 17 éves legfiatalabbnak később sikerült kimásznia, és segítséget hívnia. Két idősebb társa, a 28 és 33 éves nő belehalt fejsérüléseibe. A túlélő szintén fejsérüléseket, illetve több csonttörést szenvedett.


Az eset megrázta Olaszország lakosságát, mert körükben népszerű idegenforgalmi célpont a nyugat-afrikai partoknál fekvő szigetcsoport. A helyi rendőrség három férfit már őrizetbe vett a barbár bűncselekménnyel kapcsolatban.


Az olasz külügyminisztérium a helyszínre küldte dakari nagykövetét, hogy győződjön meg arról: a tetteseket bíróság elé állítják.


A tragédiát túlélő Agnese a Sky TG24 olasz tévének a helyi kórházból nyilatkozva elmondta, hogy az egyik támadó – akinek feltehetőleg viszonya volt egyikükkel – meghívta őket ebédre, és tettestársaival együtt étkezés közben kábította el őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik