Nagyvilág

Castro egyre aktívabb

Fidel Castro kubai vezető napról napra jobban van, és már foglalkozik közügyekel is – közölte a testvére, Raúl Castro a havannai könyvvásár megnyitóján újságírókkal.

Fidel napról napra jobban van, sok gyakorlatot végez, van a keze ügyében egy telefon, minden fontos dologról tudomása van, és mindent megkonzultálnak vele – mondta az ideiglenes elnök helyi idő szerint csütörtökön.

Raúl szavai megerősíteni látszanak egy január 30-án közzétett televíziós felvételt, amelyen Fidel Castro a korábbinál jobb állapotban volt látható. A felépülés menetéről egy részletet elárult Venezuela havannai nagykövete is, aki aznap korábban elmondta: a beteg ismét tud táplálkozni. A gond az volt, hogy nem tudott szilárd ételt magához venni – mondta a diplomata.

Fidel Castro tavaly július 31-én ideiglenesen átadta a hatalom gyakorlását öccsének, Raúlnak, mert meg kellett műteni. Betegsége mibenlétét államtitoknak minősítették, de azt következetesen hangsúlyozták, hogy a legfőbb vezetőt nem halálos kór támadta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik