Nagyvilág

Zavahri videoüzenetben gúnyolódott Bushon

Ajmán az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú embere az internetre hétfőn feltett videoüzenetében gúnyolódott George Bush amerikai elnök új iraki stratégiai elképzelésein.

Bush január 11-én jelentette be, hogy az Egyesült Államok újabb 21 500 katonát vezényel Irakba. Zavahri erre reagálva feltette a kérdést az elnöknek: miért elégszik meg ennyi katona küldésével, miért nem küld Irakba 50 vagy akár 100 ezer harcost. „Nem tudod, hogy Irakban a kutyák alig várják már, hogy felfalják katonáitok hulláit?” – tette fel a kérdést Bushnak Zavahri.


Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú embere azt mondta az amerikai elnöknek, hogy akár egész hadsereget is vezényelhet Irakba, az a mudzsahedinek kezei által vész el, és a világ megszabadul a gonoszságaitól. „Irak a kalifátus és az iszlám szent háború hazája, és képes arra, hogy hadsereged akár tízszeresének a temetőjévé váljék” – üzente Zavahri Bushnak.


A terroristavezér a 15 perces üzenetben kitért a szomáliai helyzetre is, és ezzel kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy Washington katasztrofális helyzetbe taszította etiópiai rabszolgáit azzal, hogy Szomáliába küldte őket, és akiknek a gerincét az iszlám szent harcosok megtörik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik