Nagyvilág

Valószínűleg lelőtték az Irakban lezuhant amerikai helikoptert

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szárnya azt állítja, hogy az ő fegyveresei lőtték le a szombaton Irakban lezuhant amerikai katonai helikoptert, amely az amerikai védelmi minisztérium illetékesei szerint is ellenséges tűznek eshetett áldozatul.

Az al-Kaida iraki szervezete hétfőn a saját internetes honlapján közzétett nyilatkozatban tulajdonította magának a helikopter lelövését, amelyben 12 ember vesztette életét.

A Blackhawk helikopter a fővárostól, Bagdadtól északkeletre, többségében szunniták lakta vidéken, a Dijála tartománybeli Baakúba közelében csapódott a földbe, s a fedélzetén utazó mind a 12 amerikai katona – a négyfős személyzet és nyolc utas – életét vesztette.

Amerikai tömegtájékoztatási eszközök által idézett, meg nem nevezett Pentagon-források is elismerték hétfőn, hogy minden valószínűség szerint ellenséges tűz végzett a helikopterrel. A szerencsétlenség ügyében a vizsgálat még nem fejeződött be, de az első jelek arra utalnak, hogy egy vállról indítható légvédelmi rakéta találta el.

Fekete nap volt a szombat Irakban az amerikai hadsereg számára: ezen az egyetlen napon 25 katonáját veszítette el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik