Nagyvilág

Állandóan veszekednek az olaszok

Tízből három olasz saját bevallása szerint naponta veszekszik – derül ki egy friss tanulmányból, mely azt is állítja, hogy leggyakrabban az autóban ülve gorombáskodnak egymással.

Minden harmadik olasz kötekedő és lobbanékony – derül ki a Riza Psicosomatica című lap felméréséből, amelynek során ezer 25 és 60 közötti embert kérdeztek meg. Többségük, 60 százalékuk ezt nem tartja hibának, sőt, olyan erénynek érzi, amely által szabadabb, és a többiek is jobban tisztelik. Sokan akkor is így viselkednek, ha ezzel ellenszenvet ébresztenek maguk iránt – írta a La Repubblica című olasz napilap. Harminc százalék bevallotta, hogy gyakran, naponta veszekszik, 53 időnként, 14 százalék ritkán. A béke barátai 3 százaléknyian vannak.

A veszekedősök a legtöbbet a közlekedésben kötözködnek, a legkevesebbet a párkapcsolatban. A lap szakértői szerint azért adják ki magukból a legrosszabbat az autóban, mert ott védve érzik magukat. A veszekedés után a többség megkönnyebbültnek érzi magát, bűntudata csak keveseknek van, és még kevesebben szégyenkeznek.

A közlekedésen túli összetűzések leggyakoribb oka a pénz, de fontos szerepet játszik az elvek védelme, vagy a saját álláspont ráerőltetése a másikra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik