Nagyvilág

Sarkozynek még változnia kellene

A La Libre Belgique című belga napilap szerint változnia kell még Nicolas Sarkozy francia belügyminiszternek, hogy megnyerhesse az elnökválasztást, és adott esetben méltóképpen irányíthassa Franciaországot.

Ha a számos külföldi megfigyelő szerint jelenleg hanyatlóban lévő Franciaországnak több politikusa lett volna, és lenne, aki olyan és úgy cselekszik, mint Sarkozy, a politikai elit tekintélye nem lenne olyan csekély, amilyen manapság – írta a középtől jobbra álló belga lap. A La Libre Belgique című újság – amely esélyesnek tartja a kormányzó jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) immár hivatalos elnökjelöltjét – az energiát, a személyes adottságokat, a munkabírást emelte ki a magyar származású politikus erényei közül.

Úgy ítélte meg ugyanakkor, hogy Sarkozynek változtatnia kell mind az időnként haszontalanul agresszív hangnemén, mind pedig esetenként populizmusba hajló stílusán. Elképzeléseit ugyancsak felül kell vizsgálnia, mert vasárnap is megerősödött, hogy csak a gazdaság tekintetében reformista, számos társadalmi kérdésben ugyanakkor mélyen konzervatív.

Egyelőre még nincs csodálkoznivaló azon, hogy Sarkozy elnökesélyessége minden második franciában nyugtalanságot kelt – szögezte le a La Libre Belgique. A változásnak időben be kell következnie, hiszen már alig három hónap van hátra a választásig – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik