Nagyvilág

Rice-Livini: egyetértés a Palesztin államról

Condoleezza Rice amerikai és Cipi Livni izraeli külügyminiszter Jeruzsálemben folytatatott tárgyalásukon jelezték, hogy támogatják Mahmúd Abbász palesztin elnök elképzeléseit.

Az izraeli-palesztin konfliktust illetően a cél világos: két állam, két különböző fél éljen egymás mellett békében és biztonságban – jelentette ki Livni a vendégével tartott közös sajtótájékoztatón. Rice Jeruzsálemben kezdte meg újabb közel-keleti körútját, hogy megpróbálja újraéleszteni a közel-keleti békefolyamatot.

„Felelősségünk része, hogy a mérsékelt palesztinoknak politikai távlatot nyissunk, biztosítva ugyanakkor az izraeliek biztonságát is” – jelentette ki az izraeli külügyek vezetője. Rice a maga részéről azt fejtette ki, hogy kreativitásra és elszánásra van szükség azokkal a szélsőségesekkel szemben, akik zsákutcába akarják juttatni a béke ügyét.

„Azon munkálkodunk, hogy politikai távlatot teremtsünk, mert úgy gondolom nagyon jól megértjük, hogy a palesztinok, akárcsak az izraeliek számára a békében és biztonságban egymás mellett létező két állam nem maradhat csupán álom, hanem valósággá kell válnia” – mondta Rice.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik