Nagyvilág

Beomlott a metró Sao Pauloban

Óriási kráter tátong Sao Paulo brazíliai nagyvárosban egy épülő metróállomás helyén, amely helyi idő szerint pénteken beomlott, és a megindult földtömeg több járművet és embert magával ragadott.

Szombaton különleges idomított kutyák segítségével nagy erővel folytak a mentési munkálatok egy minibusz hét eltűnt utasa után. A jármű vezetőjét sikerült élve kimenteni. Két másik autót már az éjszaka kiemeltek a törmelékből. Egy óriásdarut sikerült rögzíteni, amely azzal fenyegetett, hogy beledől a a 80 méter széles és 30 méter mély kráterbe. A környéken több ház is megrongálódott, legalább nyolcvan családot evakuáltak a veszélyeztetett épületekből.

Egyelőre nem tudni, hogy miért szakadt be a föld. Egyes vélemények szerint a heves esőzésekben felpuhult az altalaj, az épülő metróállomás falai megroggyantak. A mentési munkálatokat további omlásveszély hátráltatja.

A nagyobb tragédiát azért sikerült elkerülni, mert a földindulást fenyegető zajok és a falról lehulló apró kövek előzték meg, figyelmeztetve a veszélyre. Az építkezés dolgozói időben el tudtak menekülni.

A gödörbe főleg parkoló gépjárművek, teherautók csúsztak be, valamint a kisbusz, amely éppen akkor hajtott arra, amikor megnyílt alatta a föld. A kényszerű forgalomelterelés óriási torlódást okozott Dél-Amerika legnagyobb városának egyik fő közlekedési útvonalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik