Nagyvilág

Negroponte szerint Pakisztánban vannak az al-Kaida-vezérek

Az al-Kaida terrorista hálózat vezetői Pakisztánban rejtőznek biztos helyeken és onnan próbálnak új lendületet adni a szervezetnek - állította John Negroponte, az amerikai nemzeti hírszerzés leköszönő igazgatója a szenátus hírszerzési bizottságához címzett írásos jelentésében.

Negroponte szerint, aki a jövőben külügyminiszter-helyettes lesz, úgy vélekedett, hogy az al-Kaida az a terrorista szervezet, amely a legjobban veszélyezteti az Egyesült Államok érdekeit, miközben egyre erősebb kapcsolatrendszert építenek ki a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Európában egyaránt.

“Elfogtuk vagy megöltük az al-Kaida fontos vezetőit, de a legfőbb körök mindig talpra állnak és továbbra is nagy veszteségekkel járó támadásokat terveznek országunk és más célpontok ellen” – írta a távozó hírszerzési igazgató.

Ez az első eset, hogy egy, a Kongresszusnak adott jelentésében Negroponte Pakisztánt jelöli meg az al-Kaida főhadiszállásaként. Ugyanakkor nem említette név szerint a vezetőket, Oszama bin Ladent és Ajman az-Zavahrit, és azt sem pontosította, hogy Pakisztánban merre kell keresni őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik