Nagyvilág

Kérdéses az elrabolt izraeli katonák sorsa

Amín Dzsemájel volt libanoni államfő cáfolta pénteken, hogy a Mááriv című izraeli lapnak megerősítette volna: életben van a két izraeli katona, akiket a síita Hezbollah gerillái raboltak el 2006 júliusában.

“Dzsemájel elnök semmiféle izraeli médiumnak nem nyilatkozott, nincsenek információi az elrabolt izraeli katonák sorsáról, és egyébként sem érzi magát felhatalmazva arra, hogy az ügyről beszéljen. A Mááriv értesülései teljesen alaptalanok” – közölte a volt libanoni államfő szóvivője.

Az izraeli lap pénteki számában közölt cikke szerint a Madridban tartózkodó volt államfő a két elrabolt katona sorsáról nyilatkozott. arra a kérdésre, hogy mennyi esélyt lát a két elrabolt katona szabadon engedésére Izraelben, azt felelte: “mindannyian reménykedünk benne, hogy ez bekövetkezik”.

Dzsemájel egy találkozón vesz részt a spanyol fővárosban, ahol európai, arab és izraeli közéleti személyiségek a mára holtpontra jutott arab-izraeli békefolyamatot elindító 1991-es nemzetközi konferenciára emlékeznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik