Nagyvilág

Mégis van túlélője az iraki repülőszerencsétlenségnek

Egy török utas súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte a katasztrófát, amikor leszállás közben lezuhant egy moldovai felségjelű, török munkásokat szállító charter repülőgép kedden az iraki főváros közelében, és harmincnégyen életüket vesztették – közölte kedd este az NTV isztambuli hírtelevízió a bagdadi török nagykövetségre hivatkozva.

A moldovai Aeriantur-M légitársaság Antonov-26 típusú repülőgépe a dél-törökországi Adana városból szállt fel kedd reggel 35 emberrel a fedélzetén, a Kulak török építőipari vállalat munkásaival és ötfős személyzettel.

A légi jármű török idő szerint dél körül, a Bagdadtól 80 kilométerre északra fekvő, az amerikai hadsereg logisztikai központjának számító Balad repülőterén járt szerencsétlenül, miközben sűrű ködben próbált landolni, és pár száz méterrel a leszállópálya előtt a földnek csapódott. Nincs arra utaló jel, hogy a gépet lelőtték volna.

Adana tartomány kormányzója a CNN Türk televíziónak elmondta, hogy a repülőgépen 29 török és egy amerikai utas, valamint a személyzet tartózkodott, állampolgárságuk szerint egy orosz, egy ukrán és három moldovai. Biztonsági források az észak-iraki Tikrít városában úgy nyilatkoztak, hogy a török munkásokat a Balad melletti al-Bakr amerikai légitámaszponton foglalkoztatták.

A moldovai légitársaság igazgatója bejelentette: a vállalat képviselői szerdán Irakba utaznak, hogy megvizsgálják a szerencsétlenség körülményeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik